Kom meer over ons te weten
Over ons
“Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich ontwikkelen tijdens de schoolperiode, maar ook tijdens de opvang.”
Onderdeel van een groter geheel
Kindcentrum Koningin Juliana maakt deel uit van de Protestants Christelijke Organisatie voor Opvang & Onderwijs. Deze stichting omvat 12 Kindcentra in de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Woudenberg. Doordat we in een stichting samenwerken hebben we een stevige organisatie achter ons staan. Zo kunnen we qua kennis en de laatste ontwikkelingen steeds putten uit de PCO-academie en vindt regelmatig overleg plaats op diverse niveaus. Door het stichtingsbureau worden de locaties goed ondersteund zodat wij ons maximaal kunnen bezighouden met de ontwikkeling van uw kind.
Waarom een Kindcentrum?
Het principe van een Kindcentrum is ontstaan vanuit een heldere visie. In een Kindcentrum zijn onderwijs en opvang geïntegreerd. De ‘versnippering’ tussen de functies en aanpak van basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO wordt daarmee opgeheven. Op één locatie wordt één (doorgaande) leerlijn ingezet.
Daarmee bieden wij bij Kindcentrum Koningin Juliana een integrale pedagogische ondersteuning in de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat is een grote meerwaarde voor het kind, en voor de ouders. Die ondersteuning is gericht op Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen. Schools en buitenschools leren worden bewust en nadrukkelijk met elkaar in samenhang gebracht vanuit één heldere visie op de ontwikkeling van kinderen.
Het kan zijn dat een kind bij de start in groep 1 achterstanden heeft op sociaal-emotioneel, taaltechnisch, motorisch en/of cognitief gebied. Als de aanpak van die achterstanden dan pas begint, kan het kind daar de hele basisschoolperiode ‘last’ van houden. Een doorgaande leerlijn in de vorm van goede voorschoolse voorzieningen die doorlopen in groep 1 en 2 kan dan zorgen voor een betere ‘startpositie’ voor groep 3. Maar ook kan één lijn in opvang en onderwijs de nodige ondersteuning bieden voor kinderen met extra zorgbehoefte.
Kindcentrum Koningin Juliana biedt een voor onderwijs en opvang integrale pedagogische aanpak met een voor ouders herkenbaar en aantrekkelijk aanbod.
Ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen.
Onze christelijke identiteit
Kindcentrum Koningin Juliana heeft een open christelijke identiteit. Iedereen is bij ons welkom.
We openen en sluiten de dag met gebed. Er worden Bijbelverhalen verteld en liederen gezongen die daarbij passen. Daarvoor gebruiken we de methode ’Kind op maandag’. We besteden ook veel aandacht aan de christelijke feestdagen en de voorbereiding daarop. De vieringen vormen vaste onderdelen van onze jaarplanning.
We stimuleren de kinderen in het licht van de Bijbelse boodschap na te denken over wat ze zelf doen en wat er in de wereld om hen heen gebeurt. We willen onze identiteit vooral in ons voorbeeldgedrag doorgeven. Erover praten doen we als kinderen daaraan toe zijn. Christelijk onderwijs betekent voor ons kleur bekennen. We leren de kinderen de Bijbelse waarden en normen kennen, begrijpen en toepassen. Vanuit het besef dat ieder mens waardevol en uniek is, leren we de kinderen elkaar en anderen te respecteren.
Medenzeggenschapsraad MR – Onderwijs
Medezeggenschap van ouders, leerlingen en personeel helpt de school beter besturen. Het medezeggenschapsrecht is geregeld in de wet medezeggenschap op scholen. De verantwoordelijkheid voor het beleid van de school is in handen van het schoolbestuur. Dit beleid is meestal van invloed op de leerlingen, het personeel en de ouders. Deze personen kunnen ook invloed uitoefenen door middel van de medezeggenschapsraad (MR).
Binnen ons Kindcentrum zijn 6 MR-leden vertegenwoordigd
3 personeelsleden:
mw. A. Zwart, mw. R. Riezebosch-Van Wageningen en mw. C. Bolder
3 ouders
mw. C. Stuivenberg (voorzitter), mw. I. Robbertsen, mw. S. van Dijk (tevens lid van de GMR van PCO Gelderse Vallei)
Vergaderdata 2023/2024:
maandag 11 september 2023, woensdag 29 november 2023, woensdag 17 januari 2024, donderdag 4 april 2024, maandag 21 mei 2024, donderdag 20 juni 2024
Via de onderstaande link komt u bij een document waarin de MR – leden zich voorstellen en meer vertellen over hun taken binnen de MR
De leden van de MR zijn voor vragen/opmerkingen te bereiken via het volgende mailadres:
mr.kj@pcogv.nl
Binnen de MR bestaat een aantal soorten rechten:
Informatierecht
Informatie is noodzakelijk voor openheid binnen de school. De MR moet over informatie beschikken om te kunnen praten over het beleid en de kwaliteit op school. Het informatierecht is dan ook een belangrijk recht van de medezeggenschapsraad. Het is de taak van het schoolbestuur om de MR tijdig te informeren, zodat de MR goed kan functioneren.
Adviesrecht
In de wet staat een lijst met zaken waarvoor het schoolbestuur in ieder geval het advies van de MR moet vragen, u kunt dan denken aan een wijziging in het lesrooster, vakantieregeling of het ontslag van de schoolleiding. Het schoolbestuur moet zorgvuldig omgaan met het advies van de MR, maar is niet verplicht dit advies over te nemen.
Initiatiefrecht
De MR is bevoegd tot bespreking van alle aangelegenheden die de school betreffen. De MR is bevoegd om over alle aangelegenheden voorstellen te doen en standpunten kenbaar te maken.
Het instemmingsrecht
De MR heeft op een aantal onderwerpen ook een instemmingsrecht. Voorbeelden van zaken waarbij de MR dit recht heeft zijn wijziging van het schoolreglement, de klachtenregeling of de hoogte van de ouderlijke bijdrage. Het schoolbestuur kan dus dit soort plannen niet uitvoeren zonder de instemming van de MR.
Mocht u vragen hebben over de MR of wilt u een onderwerp met ons bespreken schroom dan niet ons te benaderen.
Klik hier voor het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2022-2023
Wie leest, leert de wereld! Daarom de Bibliotheek op school
Het belang van lezen
Wie leest, leert de wereld!
Waarom is het belangrijk om je kind aan te moedigen om te lezen? Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Want lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school.
Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Gaat het alleen om kennis? Nee, verhalen en gedichten helpen je kind ook om zich beter in te leven en om meer begrip te hebben voor anderen. Zo komen zij beter mee in de samenleving.
De Bibliotheek op school
Met de Bibliotheek op school slaan Kindcentrum Koningin Juliana en de Bibliotheek Eemland de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis. We willen kinderen stimuleren om meer te lezen. Daarom werken we als Kindcentrum Koningin Juliana graag mee aan de Bibliotheek op school. In de schoolbibliotheek staan mooie en actuele boeken die de kinderen zelf kunnen kiezen en lezen, waaruit voorgelezen wordt en waarover we in de klas praten – zo vergroten we de taalontwikkeling en mediawijsheid van uw kind.
Leesconsulent Dorine Zuidhoek van de Bibliotheek Eemland zorgt er samen met alle leerkrachten voor dat de kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana met meer plezier gaan lezen!
Meer informatie over het programma de Bibliotheek op school, klik hier
Via deze link kunt u naar de website van het leerlingenportal: Aura Junior. Hier vindt u leuke boekentips en kunt u zien wat uw kind leest op school.
Ons kindcentrum maakt deel uit van de Protestants Christelijke Organisatie voor Opvang & Onderwijs. Deze stichting omvat 12 Kindcentra in de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Woudenberg.
www.stichting-pcogv.nl
www.kindcentrum-hetanker.nl
www.kindcentrum-dehoeksteen.nl
www.kindcentrum-defontein.nl
www.kindcentrum-vandenbergh.nl
www.kindcentrum-desprengbarneveld.nl
www.kindcentrum-desprenghoevelaken.nl
www.kindcentrum-koninginjuliana.nl
www.kindcentrum-oranjenassau.nl
www.kindcentrum-dekoningslinde.nl
www.kindcentrum-holk.nl
www.kindcentrum-prinswillemalexander.nl
www.kindcentrum-debranding.nl
Wat er gebeurt bij ons!
Sinterklaas is aangekomen! Om 08.30 uur in een prachtige Old Timer. Piet was eerder gekomen om te vegen. Sint bracht nieuwe bezems mee om het mooie groen plein van ons Kindcentrum schoon te houden. We hebben beloofd dat we met […]
Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. Een deel van de kosten van kinderopvang wordt vergoed. Zo maakt de overheid het voor ouders financieel mogelijk om werk en zorg te combineren. Voorwaarden kinderopvangtoeslag Je ontvangt alleen kinderopvangtoeslag als je […]
Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ontwikkelingen binnen het kindcentrum. In deze nieuwsbrief vindt u actuele nieuwsberichten, de agenda voor de komende maand en diverse mededelingen.